Bila LELAKI shopping

9:38 PM Nick 0 Comments

Hari ni awal bulan. Awal bulan dengan penuh kesenangan.
Homaigod! Nik sayang sangat ngan buah ati Nik ni. Dialah segala-galanya.
Berhujan berpanas bersama.. Kesakitan dikongsi bersama. Nik sayang kamu.
Walaupun hampir setahun kita bersama, tapi "kamu" tak pernah rasa jemu dari saya.
Meskipun calar pada dirimu masih dapat ku lihat..
Cewah! Merapu apa Nik ni. Actually NIK nak cerita pasal buah ati NIK ni. My bike.
Hari ni ronda merata-rata butik moto, semata-mata nak servis n upgrade buah hati NIK ni..

Memandangkan enjin moto dah rasa macam kasar. Nik pergi tukar minyak hitam & filter yang terbaik kat kedai uncle kat taman. RM25+RM10. Terpaksa arh, sbb minyak itam da nak kering. Balik dr KL&Shah Alam ari tu tak servis.
Selain tu wa sempat update harga tyre tubeless 17" :
FKR tubeless 80/90 : RM68*
Swallow Thunder 80/90 : RM68*
*mengikut harga stok yang sedia ada

Pergi pulak kat butik yang kedua located nya kat Kampung Baru BM. Sebelum berbelanja kita survey dulu.
Item yang pertama TUBELESS TYRE 17".. Harga yang diletak :
Michelin 80/90 : RM105 (harga stok lama)
Michelin 80/90 : RM114 (harga baru)
Michelin 90/80 : RM145 (harga baru)
Duro Racing 90/80 : RM105
Auto Chain Tensioner 50mm : RM90
Koso sidemirror : RM45-RM120* 
Koso Digital (LC) : RM360 (ready-install)
Punya dok survey, banyak gak yang mengarut.
So NIK cuma pasang tubeless blakang n LED lamp..
Total cost : RM145

Pergi pulak kedai yang famous skit kat pekan BM uh, Tokiko Racing Accs.
Tanggapan pertama masuk kedai tu, even da banyak kali masuk, "MACAM TAKNAK BERNIAGA JA"
ingat aku ni takda duit ka? okie.. Survey harga barang lagi :
Auto Chain Tensioner 50mm : RM85 (Racing Boy)
Tu ja Nik survey sbb byk stok xda.
Tyre tak survey da sebab da pasang. Mintak pulak dia tolong ketatkan skit handle moto tu, lembik sgt.
Goyang kalau bawak laju. Tauke tu plak cakap "boleh, tapi bergantung pada barang yang u beli la.."
okie fine! NIK request kat dia wat sidelamp macam proton saga tu.. Kena cas RM68 tak termasuk AutoChain Tensioner. Dalam sejam dua gak la bertapa kat situ. Kemaih gak!
Lebih kurang nampak cantik NIK blah balik umah.
Total Cost : RM153

Dalam otw tu plak, ternampak plak kedai MOTO yang tersergam indah mintak untuk disinggah.
Singgah bukan singgah saja, bayaq duit moto la. Dua bulan wa kasi INSTALLMENT.
Muka dengan mengeluh sambil belek WALLET penuh dengan RESIT. -.-"
Total Cost : RM380

Da siap custom tu mesti nak kasi kemaih kan? So NIK basuh bike kesayangan uh dengan penuh nilai kasih sayang. Cewah! Da siap lap kekasih ati wa, abang wa balik dengan lagi kemaih..
"Nah Qeta kuning baru plat PKG!
Qeta kesayangan NIK & tringin nak bli bila da grad nanty. Myvi SE 1.5!!" Okie! Sentap!

Dengan moto yang penuh kilat. Pakai baju & kluaq. P butik moto lagi.

Masih lagi kat area pekan BM, famous butik moto.. Kedai Untie kat market BM.
Survey skit harga.
Koso Sidelamp : RM35
Monoshock Mud Guard Chain Cover : RM25
So NIK rembat la chain cover tu..
Total Cost : RM25

So pergi kedai yang terakhir kat Kubang Ulu BM
Dah tau da apa nak beli. Sidemirror KOSO. RM25.
Total Cost : RM25

Dengan poket yang da surut tu, NIK trus balik umah.

Grand Total : RM763 (untuk pelaburan moto hari ni)


pee ass : bukan nak tunjuk nik spent duit byk, tapi nak share kat kawan-kawan. ^^,
kbai!

You Might Also Like

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (38) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)