Hilang Kunci Pendua Kereta MyVi


Nak dijadikan cerita aku ni dah hilangkan kedua-dua kunci kereta myvi.
Yang kita sedia maklum kereta moden skang ni dah ada teknologi immobiler cip yang terdapat pada setiap kunci kereta. So kalau pakai alat2 lain selain kunci untuk hidupkan enjin no point, takkan hidup.
Melainkan kalau kita dah matikan immobilizer terlebih dulu. #lol

Malas nak cerita mcm mn kunci hilang, bosan korang baca.
Okie, bila dah mati akal aku cuba pergi ke Perodua Sales & Service Sdn Bhd kat Juru Auto City, diorang mintak aku cari towing untuk hantarkan kereta untuk pomen kat Pusat Service.
Kautim ngan longkai tu diorang mintak cas RM120.00.
Servis pintu ke pintu mmg xda. Bad service.
Perodua cadangkan tukar set alarm dengan kunci semula dengan upah siap pasang RM1882.56.
Bagi aku sangat mahal tu. So aku cuba mintak tolong kawan aku utk ikhtiar cara lain.

Cari punya cari jumpa satu kedai yg tawarkan servis buat kunci ni dengan servis pintu ke pintu.
Dia datang sendiri ke rumah ambik ECU kereta dengan lock pintu.
2 jam siap kunci. Tanpa kunci pendua pon dia boleh buat.
Nasib baiklah dia cas RM480.00 untuk satu kunci immobilizer dan dua kunci kosong tanpa cip immobilizer. Jimatla sedikit.

Kenapa Perodua tipu customer yg diorang tak boleh buat?

Jenjalan di Penang with Zoey Hanafiah & Ayiee Lee























































Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) jenaka (1) joke (8) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (39) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)