Kemalangan Sebelum Raya

5:10 AM Nick 0 Comments


Malang jugak aku sambut raya tahun ni. Dua hari sebelum raya puasa aku terlibat dalam kemalangan. Masa tu aku on the way pergi Reunion Sekolah Menengah jemputan rakan-rakan. Ceritanya macam ni...
      Dengan perasaan gembira tak jumpa kawan lama ni, punyala bersiap elok2 nk g reunion. Nama skolah aku dulu SMK Mengkuang kat Bukit Mertajam. Aku bersiap n bertolak jam 5.00ptg. Sepatutnya aku tumpang rakan aku g reunion tu, tapi dia bertolak awal lak. So aku trus g n sedar2 minyak moto abes. Isila dulu kat Shell Air Merah kat Jlan Kulim. Jam dan tunjuk kul 5.30 dah n aku pilih untuk ikut jalan shortcut ja (Taman Selasih). Aku bawak takla laju sangat, stakat 80km/j ja. Jalan time ni dah bz dah ngan ramai orang g bazaar nk bukak posa.
      Dalam dok bawak moto tu, ada qeja meluru kluaq masuk jalan dari simpang, so aku ngelak n potong sebelah kanan r. Pastu tak semena-mena plak dia belok kanan then tak bagi signal. Punyala celaka. Apalagi aku, terbang sambil berguling r. Terketar-ketar badan aku time xcident tu. Ramai orang berhenti kat ctu, tuan keta tu kluaqla dr keta n sound ak, tak nmpak ka keta dia? Kepala otak! Dia yang tak bagi signal n laluan kat kenderaan utama. Memekak la aku dengan dia tak kira r dia tua daripada aku pon. Tgh dok gaduh, dia masuk dalam keta. Pastu macam pondan trus lari. Aku catat r plat Proton Wira Putih ACJ422*. Aku pon tak ingat kawasan aku xcident tu. Klu tak silap, tu simpang nk masuk Taman Rhu n Paya Keladi. orang kampung n Tman kat situ blah pastu n biar aku terketaq2 kat situ.
      Pastu datangla orang yang simpati kat aku skit n tunggu aku sampai okie. Terima kasih sangat. Aku punyala tunggu ambulan sampai kul 10mlm. Tak mai2! Punya nk tunggu orang mati baru nak mai. klu tak silap aku kol 999 kat beratus kali. Tapi semuanya tunggu sebentar dan kami akan sambungkan talian kepada hospital yang berdekatan. Tu pon hospital dr Sungai Petani tu ha! Nk kol polis pon aku tak taw, no takda. pastu adala Pak Cik Yassin ni tolong g balai polis nk repot. Masyaallah! kosong! bagusla time ni kalu perompak nk wat qeja. Rompak bank ka. Kosong! Klu aku luka skit lagi, dah lama aku mati. mayat pon dah reput pa. Punya tak kisah kat orang ramai, time takda kes sibukla ronda san, ronda sini.
Aku pon kol kengkawan yang aku tak dapat mai reunion tu. Mlang btoi! tunggu punyala tunggu, jiran yang tumpangkan aku time xcident tu antar aku balik umah. Abg aku tak mai amik pon sebab tak tau kat mn aku ada. aku xcident kul 6.1+ptg. Tunggu punya tunggu balik kul 10malam ngan jiran tu. Malangnya aku bukak posa atas jalan tu. Kaki tak leh gerak cuz kaki aku tergeliat n luka teruk kat lutut n buku lali. habis baju raya aku kaler hijau yang cantik tu. Dah nasib tuhan nak jadikan. Dah la aku ada sepasang tuja baju melayu aku. tahun depan aku beli 2-3 pasang baju raya plak (klu aku sempat hidup lagi).

You Might Also Like

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (38) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)