Wall Painting : Murals in Penang (Travelog)

2:05 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Assalamualaikum...
Kali ni memang betul2 cari lah mural-mural yang ada kat dinding bangunan lama kat Georgetown ni. Gigih!
Tempat paling senang dicari Camera Museum


Penat kot mencari nih. More than half an hour. Kawan2 cakap kat Kassim Mustafa.
Dok pi cari memang tak jumpa la.. sambil jenjalan snap sni.


Jalan punya dok jalan, terjumpa jugak nama jalan LEBUH AH QUEE
Lorong dia betul-betul sebelah kiri jika kita lalu kat Restoran Kapitan. Kalau rabun jauh memang tak nampak la sign board jalan tu dalam 150m..
Ada yang sanggup sewa basikal okie nak cari semua tempat2 cemni.
Murals yang ada, Minion, Bruce Lee, Belon dgn apa ntah, dan budak rempit bawah ni.



Banyak murals yang dah luntur dan rosak.. Biasalah kalu cat guna cat kapur and dinding plak senang runtuh.
Jalan punya jalan dalam 300-400 meter. Jumpa lagi.
Gambar ni pon kat lorong yang sama jugak dengan kat atas tu.

Dah nak dekat pukul 7 dah tak larat. balik jer la. Sambil tu shoot lagi. Biasala. Parking jauh.


Last Shots ni di Jalan Love Lane. Betul2 dengan 7E.

Kalau nak pergi tempat cemni naik moto jer bagus. Kena pusing semua lorong kat area Kapitan Keling tu.
Yang ni jelah boleh share. Kbai. Ketemu lagi.

You Might Also Like

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) jenaka (1) joke (8) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (39) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)