Servis Pertama 1000KM Perodua

6:22 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Akhirnya dapat jugak hantar kereta pergi servis yang pertama.
Selalunya orang akan hantar pada 1000KM pertama tapi cek tidak.
KM ke 3483 baru ada masa nak hantar, itupun member yang hantarkan.

Nak hantar kereta pergi servis biasala kena set appointment dulu (5hari sebelum)
Jika tidak, kena tunggu lama lah utk servis kereta daripada 1jam kita set appointment


Memandangkan dah 3486KM dah so Perodua assume ni sebagai 2nd servis dan dia gunakan minyak semi-synthetic terus.

Then next service 8486KM.

Not bad la RM131.15 untuk 2nd service

Berapa barang jer ditukar :
Gasket
Battery Terminal Protector
Gear & Transmission Oil
Element S/A Oil Filter
Engine Oil Semi-Synthetic

RM131.15

You Might Also Like

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (38) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)