Wednesday, March 7, 2012

Lesen Memandu : Renew & Pendaftaran

Leceh la kan kalau RENEW lesen memandu setahun ja..
Kalu tak silap dulu nik RENEW lesen memandu (moto) setahun sebab lesen memandu COMPETENT belum mati lagi. Which meant kalu lesen memandu dah mati baru boleh RENEW up to 3 years.


Memandangkan lesen memandu Nik pon tak mati lagi time tu, dapat RENEW setahun ja.
Homaigod! Leceh okie nak RENEW tahun depan pulak.
First RENEW time tu. Dalam RM30 jugakla kalu tak silap.


So Nik pergi pulak renew lesen memandu pulak kat pejabat pos untuk tahun ni.
Memandangkan lesen moto Nik dah mati 3hb Mac lepas, so Nik RENEW teruih 3 tahun.
Jumlah semua RM60(lesen)RM2(laminate). So akan expired Mac 2015.
Memandangkan goverment da tetapkan kaedah baru dalam lesen memandu, JPJ dah tetapkan bahawa LESEN MEMANDU rakyat Malaysia akan mati pada tarikh hari lahir mereka..


So, NIK dapat bonus 5 bulan lesen memandu.
So LESEN MEMANDU kereta dan moto nik akan mati pada 29hb Ogos 2015.


Conclusion nya sekarang, anda dah boleh tahu bilakah tarikh mati lesen memandu anda.
So tak perlu pikir da bila mati. ^^,

Takda la masalah, "Oh! Tuk, mak lupa nak renew lesen mandu."


Nik ada lesen kreta ka? Heh?
Mai nak habaq, cek baru ja register lesen kereta tadi.
Bukan tak nak merempit da, tapi nak amik lesen sbb nak bawak family jalan-jalan.



Lesen kereta sekarang da RM750.
Mahal jugak!! Sangat!


Ahad ni cek nak p kelas teori.


Dia sempat rekemen kat Nik. Boleh pilih pelatih yang Nik suka.. So Nik nak pilih yang muda-muda la. 
He3..




p/s:kereta yang diorang bagi untuk latihan ialah qeta Viva & MyVi.. Ohsem!! Viva!

0 comments:

Commercial Ads

Konco-konco