KBU ke Gunung Jerai

11:24 PM Nick 4 Comments

Ni aktiviti pertama yang Nik join untuk Kelab Kami Blogger Utagha..
Aktiviti KBU kali ni untuk mengadakan BBQ , mandi sungai Titi Hayun dan memanjat gunung jerai..
(hakikatnya kami tak perlu mendaki pon)

Ni lah buktinya! Hahahaha.. Kak Shida memang suka jerit.. Sakit telinga mak dengar..
Sampaikan NIK & Pak Cu yang dok follow pon tahan ja perut ni..
Nak ja guling-guling kat trek gunung jerai tu tengok gelagat Kak Shida & Finaz..
Cadangan kami nak panjat gunung time pagi tadi. Memandangkan keadaan jalan bukit yang basah and hujan rintik, so kami postponed dulu.. Kami proceed dengan next program.. Which is BBQ!
Cantik sangat pemandangan sawah padi kat daerah Yan tadi. Rasa nikmat sangat tengok environtment yang hijau memukau.. Eh! Kena beli sayuq dengan ikan dulu kat pasar. Orang kuat blanja.
BBQ time!
Ni lah ayam BBQ kami yang sangat HOT! Ayam perap jerla.. Ta sampai sejam perap..

Kalau perap lama, sedap dari biasa la..
Time untuk gerak ke Titi Hayun.. Berpanicpicnic..
 
Kami dah ready untuk aktiviti seterusnya..
 
selepas ja mandi manda, kami terus  ke Gunung Jerai. Kiranya ni aktiviti last la. kempunanla nik nanti, datang dari penang tapi ta dapat naik Gunung Jerai.

First time okie.

Kami berempat saja yang teruskan aktiviti ni.
Yang lain sudah  dan ada komitmen lain.


atas Gunung Jerai pon ada WiFi okie.
So dah sampai tu kami futusut la.
santekkkk kot dapat tengok daerah Yan.


kak shida pon    okie!
inilah kami (KBU) yang berjaya naik hari ni




You Might Also Like

4 comments:

aDisH.sHidA said...

pewiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit thanks nik coz sudi join xtvt kbu...sanggup mai dr jauh...terharu sangat2....best kan naik gunung jerai.....hahahhahaa


thanks 4 everthing

da lama da teringin nak join xtiviti ni.. just teruja skit la bila da sampai gunung jerai.. thanks for bbq jugak eh.....

syirah rasid said...

okey tak penah berkesempatan nak join activities KBU selama ni T.T

next activity nnty join la... kalu segan, ajakla kwn... ^^,

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (38) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)