Cara Dapatkan Semula Glitterati Nuffnang

2:40 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Bagi blogger otai, maybe hal ni just a simple matter and oldskool. Sebab mereka pakai Innity, tough advertising untuk blogger otai. At least 10,000 unique visitor a month rite?

Kenapa status Glitterati boleh digugurkan?
Salah satunya disebabkan ketiga-tiga iklan yang diperuntukkan kepada anda tidak dimasukkan di dalam blog.
Which meant tak ada legal confirmation daripada anda yang mengesahkan itu blog anda.
Sebab kedua, blogger menggunakan advertising lain yang merupakan pesaing kepada Nuffnang. Ingat, Nuffnang tak suka dimadukan. hew3..
Sebab ketiga, illegal klik ataupun lebih mudah faham klik iklan sendiri. Syok sendiri. Anda kliklah banyak mana pon, nilai tak berubah.
Yang tu jer kot sebab Nik pernah alami masalah satu dengan dua jew. Hew3..
**AdSense tak mempengaruhi status Glitterati

Back to cara dapatkan semula status Glitterati. Apa yang perlu buat?
Letakkan ketiga-tiga iklan Nuffnang pada blog (skyscraper|leaderboard|rectangle)
Jika masalah tak dikenal pasti, contact Nuffnang thru official website dia
Based on pengalaman, yang tu saja Nik tahu.

Nuffnang memerlukan masa selama 4 hari untuk mengenalpasti dan memberikan anda gelaran status semula.

Kesan
Tak dapat buka aplikasi Nuffnang Xchange (drive traphic) & Evangelist.
Nilai dan kadar peratus BE dan Kempen akan hilang
Income rugi 70%

Pengalaman
Digugurkan sebab menggunakan iklan MangaAd yang dilancarkan kumpulan Karangkraf*
Bukan tamak, cuma nak try ja sebab masa mula-mula join Nuffnang ta dapat BE lagi.
Hampir seminggu jugak kot nak dapatkan balik status tu.
Kali kedua sebab Nik tukar template blog dan Nuffnang tak dapat trace Iklan diorang. Ambil masa 4 hari untuk dapatkan semula Glitterati.
Kali kedua sebab Nik buang salah satu iklan, iaitu rectangle ads. Then sehari selepas tu dapat semula Glitterati.




**yang tu saja yang nik dapat kongsikan buat masa ni
*sharing is caring...hewhewhew

You Might Also Like

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (38) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)