Tukar Chatbox Facebook

9:20 AM Nick 0 Comments

Ni wa kasi tutorial skit nak tukarkan chat box yang BARU kenapa yang LAMA.
Bagi yang nak tau la...

Korang hanya perlu memasang skrip dalam pelayar anda. Skrip ini dinamakan sebagai 'Facebook-Chat-enhancer' yang akan menyelesaikan masalah. Setelah script dipasang, anda akan dapat melihat semua kawan-kawan anda yang berada dalam talian pada masa ini untuk bersembang dan juga terdapat scroll bar dalam sidebar yang anda boleh scroll ke atas dan ke bawah untuk melihat semua rakan-rakan anda. Tiada kawan-kawan yang lebih luar talian atau offline akan ditunjukkan di atas chat.


Kalu nak tukarkan chatbox yang lama tu kenala intall SCRIPT dulu untuk pelayar web. Contohnya Mozilla and Google Chrome. Paling senang, Chrome ar.
Install script 'Facebook-Chat-enhancer' ni senang sebagaimana install Chrome Extentionsion yang lain. Macam Ad-On jugakla klu bagi Mozilla uh. Pergi dekat link ni kemudian klik butang 'Intall' di penjuru kanan.
Da siap Install, RESTART browser window. Mudah faham, tutup and bukak balik Chrome tu.




Wa kasi LINK tutorial by youtube:




Tapi kalu untuk mozilla plak, caranya lain sikit. Perlu intall "Grease Monkey" Ad-On dulu.
Dapatkan Ad-On 'Grease Monkey' di sini. Wajib install dan selepas selesai, install script ni pulak untuk dapatkan chatbox yang lama. Restart semula browser and you’re done!!





Tetapi, chatbox ni tak dapat nak paparkan online member in group. So, korang boleh hiding gunakan alternatif lain untuk edit visible online member. Contohnya, gunakan popup chatbox.

Sebagai alternatif lain, incase korang guna PC lain plak takkan nak Install banyak kali kot. Then gunala POPUP chatbox yang lama. Klik PopUp Chatbox

Jika cara ni berkesan untuk anda, like la pos ni dalam Wall Facebook anda..
If it works for you, please do share this post on your Facebook wall icon smile Install this Script And Get Old Facebook Chat Back .

p/s: bangun pagi ja trus wat tutorial ni... ho3..
Selamat Mencuba

You Might Also Like

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (38) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)