Nak selamat memandu laju?

8:31 PM Nick 0 Comments

Literally memandu laju adalah berbahaya..
Tapi kalu dah terpaksa pandu laju jugak, nak buat macam mana..
Biasa la, dulu p INTERVIEW jadi DREBAR F1 tak dapat..
Dahtu p CUBA pulak kat GRANDPRIX tu.. TTP ta dapat..

sebelum bawak laju tu adjust dulu kepala OTAK masing-masing:
AKU SELAMAT!!
pikiran maw fokus..

teman kasi tips untuk moto dulu k... (TRIAL TIPS)
hahaha (macam motivasi budak UPSR/ PMR pulok)

spesifikasi moto maw baek brader!!

TAYAR tak maw botak macam AREA MANAGER aku.. Opss!!
macam aku pakai untuk BIKE aku..
banyak KEJAP doe!! lap 120km/j tak goncang...
suggest:mau kona2, pakai tayar lebar (F:80/90~R:90/80) buatan pak cik Michelin
suggest:pakaila FOOTREST KIT kalu nak lap dengan selamat & puas! http://www.emocutez.com
ALASAN sampai perlu KONA terkoyak lutut seluar? LAMBAT KE KULIAH/OPIS..

BREAK kena kejap!BREAK DISK depan blakang bagi BIKE yang laju..
tapi kurang selamatla kalau jalan basah..
kalu terasa nak brek MENGEJUT/KECEMASAN, tekan break kaki & tangan serentak kejap2 secara berperingkat bagi mengelakkan ketidakstabilan MOTO..


kalu jalan BUSSY, kat mana maw pecut?
hahaha... bukan LINE moto.. sbb?
banyak simpang kat LINE moto, kenderaan keluar masuk..
kalu nak guna jugak? GUNALA, takda spa nak halang..
guna line kanan sekali tetapi sebelah KIRI kenderaan laluan kanan (line 2/3)
tips:sebarang kemalangan di sebelah kanan kenderaan, menjadi tanggungjawab kita
tips lagi: pemandu kereta jangan cari pasal dengan BIKERS.. LU LANGSI dalam kereta, LU MATI

lampu KUNING aka OREN bukan standby untuk brek, sebaiknya TINGGIKAN LAMPU dan teruskan pecut..http://www.emocutez.com (mat rempit kot cakap, berani mati) kalu terasa nak brek jugak mengucapla dulu.. ketika bawak laju RISIKO kestabilan moto tinggi.. dun worry SPEED TRAP meyh...

kalu atas jalan ada batu plak?
yang tu TEMAN TAK TAU...
TAWAKKAL ja banyak-banyak...
moto buatan YAMAHA memang stabil
 

pasang HIGH BEAM kalu pecut sampai tertonggek monggek..
macam agak kurang sopan la kannnnn....?

kalu dah bawak laju tu, HON tarak berguna meyh..
cuma HEADLAMP jer boleh kasi AMARAN kenderaan depan..

jangan cucuk angin belakang kereta, sebaiknya CUCUUK la belakang bas/lori...
sebab? JARANG ADA BAS BREAK MENGEJUT..
brek kereta terlalu EFFISYEN berbanding moto..

penumpang belakang kalu ada, romantik la skit..
RAPAT-RAPAT, PELUK kuat-kuat org depan.. hahaha..
kalu laki tu, JANGANla over sangattt...


tips yang agak berguna ni aku KONGSIKAN berdasarkan pengalaman teman..
3-4 kali moto hancur.. xsiden tu, tak terbilangla..http://www.emocutez.com Masing-masing kes yang lain..

info ni just for SHARING!!
stakat ni ja TIPS!! sebab TRIAL punya.. nak lebeyh2, BAYAR..http://www.emocutez.com

You Might Also Like

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (38) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)