Awek nak KERETA pulak...

8:05 PM Nick 0 Comments

Pada suatu hari, di bawah sebuah flyover Penang Bridge yang anginya sepoi-sepoi bahasa meniup kesejukan hujan yang menusuk tulang temulang sebuah pasangan yang syok berdating sampai basah lencun. (hahahahaha**gelak jahat)


-tough la B ni yank tengok dengan keadaan lencun macam ni. dengan pakai baju ni plak.
okie, yank boleh terus terang ja. apa yank cuba sampaikan?
-B bila B nak bli keta? Dapat kita berjalan jauh jauh skit nanty.
takpa, kamu bli dlu.. nnty B bli.. napa? tak seronok ker naik mot0? ala, minyak mahal la sayang. Ngalahkan perfume Glirtz I beli kat u tu(ngungkit).
-bukan ta seronok.. tapi spoil la kalu hujan hari-hari mcam ni.. nak kena cari tempat berteduh. Amboi B, tu pon nak berkira?
demand la kamu ni. tunggu kita nikah dlu. lagi pon malas ah nak amik lesen keta. tak da masa xda doit.
-macam-macam alasan la B ni. kedekut! gtaw jer. (dengan mengerutkan dahi sampil memuncungkan mulut macam tenuk)
ish gaduh sangtla nak suh B beli kereta. nanti B bli la. untuk perkahwinan kita nanty.
-bila agaknya abang nak datang meminang? asyik berkepit ngan kawan-kawan ja. macam gay.
ish yang ni! kesitu pulak. nanti B belikan la
-JANJI?
yer....janjiiii... -.-"
-(dengan gediknya)B nak bli keta apa? Kereta sorong atau kereta kontrol?
kereta kontrol kot. sebab nanti yank tak payah nak kontrol B teruk-teruk sangat
-Elok-elok la B ni!
Sorry-sorry.. Mlawak ja. ^^,
-tumbokk maw. then? abg nak bli kereta apa?
depend pada kerjaya la..
klu tak dapat Honda stream, b bli vios jer la..alza ker? okie?
-napa tak myvi jer?
Suka aty B la nak bli kreta pa pon, I nak kamu beranak ramai-ramai.. kasi penuh kereta..
-laser gak B sorang ni. Then mampu ker B ni nak bagi nafkah BATIN ni kerap-kerap?
Jangan cabar. Tengok badan la. Heheheheheh
-Okie
Tapi kan....
-tapi apa pulak abngku sayang?
B nak beli Yamaha R1 la.. Teringin dari kecik lagi..
-Abes, yank nak kena tonggek kat belakangla?
Agakla. Macam tak biasa... Okie?
-Huh! Majukla macamni!




psssssst: story ni adalah rekaan. sronok karang time bohsan..

You Might Also Like

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (38) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)