Kenduri ke Bangi

10:08 PM Nick 0 Comments

Ni story minggu lepas. Kononnya yg lepas disedangkan.. Offday kerja dua hari, so decide nak ikut mak skali n cousin g kenduri cousin kat KL.. G kenduri balik hari r... Plannya nak gerak KL awal sebelum sesak, tapi masalah teknikal buat wa gerak lambat..  Terlebih dua orang lak! Aku cadangkan sumbat je diorang dalam bonet tu.. Tapi atas dasar kemanusian dan hak asasi terhadap kanak2, pak andak aku decide nak bawak ja van. Fuh! Kang dah terlebih ruang.. Macam Alphard gutu!.. hahhaha.. Rehatla kat Tapah kejap tunggu kreta sedara yg semput tepi highway.. Natang tu minum DIESEL, tapi depa p kasi minum PETROL.. Mungkinla.. Lepas semua dah together-gether sedia nak konvoi balik, baru kami gerak g Bangi. Sebabkan aku ni dah tak mai KL agak lama, kebarangkalian SESAT tu ada r.. Terlajak skit ja.. LINGKOP! Termasuk plak lebuhraya LDP n SKVE.. SESAK sampai 3KM cuz ramai orang terkedek-kedek nak g SUARASA TV9..   Sepanjang kesesakan tu, pak andak aku berang la skit.. Dahla lewat ke kenduri.. Makan TARUH(K) ATAS la jawabnya.. Tapi cousin aku sorang lagi ta dapat tahan control sesak trus jadi kepala angin.. Pecut kreta tinggal kami. Mak Tam aku cakap, "sorang kepala gila, sorang kepala angin". Tak tau la depa sampai dulu ka tak..BLABLABLABLA...
Da sampai ja Bandar Baru Bangi, kompius plak ngan seksyen mana kami nak masuk.. 1,2,3,4,5,6,7,blablablabla... Yang lucunya suh cari seksyen 8 dan 10 yang sememangnya ta pernah wujud kat situ.. lepas gaduh2, kami cari ja seksyen 1.. Finally, sampai gak dengan tahap kelaparan yang melampau.. Rupanya sedara kami yang stay KL tu Lecturer UniTEN.. Segan nak masuk. semua pak-pak arab.. Dengan pakaian aku macam ni, aku pretend ja macam aku ni photographer... hahha.. Mewah gak catering diorang ni, satu kepala 14HINGGIT x 3,000 = ?????
Membazir ja! Tapi takpala kalu da kaya.. Sedara aku reserve satu baglo utk kami sedara maranya.. Nak snap pic ngantin da ta dapat cuz sampai lewat. Time nak balik tu agak leceh skit. Nok berkonvoi balik skali mmg susah.. Sorang ikut line kiri, sorang line tengah, sorang line depan n blakang.. Lastly ikut sendiri r nak balik camna... Ikut ja papan tanda ke IPOH.. haha.. Baru aku taw yang UPM, UniTEN, UM n UKM ta jaoh.. Sambil balik tu sempat snap2 pic kat jalan tu.. jumpa kreta mewah n ssh nk jumpa Lamborghini, Porsce, BMWcoupei n Ferrari kat sebelah n depan ja.. Tengah bz pon kreta leh berlanggar, ngatkan bunyi gape.. Blalalalalalala.... 

Dah masuk ja Lebuhraya PLUS, terkandas plak dalam "jam".. 1km takpe la jugak.. Nih sampai 5-6kilometer!! Aiyok!! Sebabnya ada 3-4 kemalangan kat depan utk laluan ke IPOH.. Blom lagi laluan ke KL.. Dah nak lepas sesak tu, aku snap r pic sket.. Rupanya ada 3 bijik kereta/lori terbakar, terbabas, rosak n gelincir.. Hurmmmm... Pak Andak aku yang nampak macam bengang sket ngan jem tu, trus bawak van topspeed! Aiyo! Aku pon tawakkal ja dengan kelajuan tu. Dahla hujan. Terpikir plak naseb aku yang belum kawin lagi ni...Blablabla...
 
ALHAMDULILLAH, SAMPAI GAK KAMI KE KAMPUNG HALAMAN..Syukran!




p/s: untuk perjalanan jauh dan prestasi kreta yang bagus, guna petrol RON97.. Shell*  ^^,

You Might Also Like

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (3) Blackberry (1) bridal (1) contest (2) credit (1) dinner (2) eez (2) events (27) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (62) funny (5) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (65) info sihat (4) islamik (3) jalan jalan (30) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) mandi manda (2) maskulin (4) modeling (7) moto (4) music cover (1) my story (2) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (4) oscar (1) party (1) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (30) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (38) suka-suka (15) Sukan (1) talent (36) TIPS (20) trip (6) tutorial (2) wafi (1) wedding (9) wishes (2) Zoe Hanafiah (1)